måndag 4 oktober 2010

Dagen efter stormen!

Måndag, veckans svarta får där brödoset lagt sig och vekligheten gör sig påminnd. I morse kände jag mig lite degig och det var tungt att stiga upp, hade helst legat kvar i sängen och jäst!

Har det hänt något nytt då? Kanske en poolish på bänken eller en fördeg på knådning? Nej, idag är det lugnt på bakfronten, det är lagerfullt! Imorgon blir det brödbjudning på jobbet, på menyn står ett "creme de Maggia" och ett rågbröd. Den stora frågan är ju om mina bröd är i klass med Nisses!? Om så inte är fallet kan jag ta det, jag har ju bara bakat i två veckor och bakar på plåt!



Här ser vi två fint uppjästa "Creme de maggia"

Nu till den stora nyheten, jag har blivit med baksten! Den levereras under onsdagen från holmsunds stenhuggeri! Ska bli spännande att se hur introduktionen av baksten kommer påverka resultaten! Nu måste jag bara fundera ut vad jag ska baka för bröd på Onsdag! Lutar lite åt en "Stureby Levain", men vem vet var det landar!

Vad gör då en baksten för nytta? Jo, brödet får en hög och jämn värme i ugnen eftersom man värmer upp stenen ordentligt innan man stoppar in bröden. Resultatet blir att bröden reser sig fint och får en extra karaktär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar