I dag är det dags att ge sig in på ett ännu grövre bröd! Det är ett dinkelbröd, viktigt här är att för att ett bröd ska få kallas dinkelbröd måste minst hälften av mjölet bestå av dinkelmjöl. Resultatet skall bli ett härligt knaprigt bröd med mycket smak som lämpar sig bra till soppa!
Första steget är att göra en fördeg som skall jäsa över natten. Detta är första gången jag gör en fördeg som innehåller surdeg och nattens jäsning gav en kraftig volymökning. Nu är bloggen up to date och i fortsättningen kommer jag liveblogga från bakningen!
I skrivande stund ligger brödet och vilar
Bilden visar brödet efter första av två stötningar under en 120 min viloperiod!
Här ligger bröden och väntar på att jäsa innan det är dags för snittning och in i ugnen, jäsning i ca. 45 minuter väntar.
Bröden när de kommer ut ifrån ugnen! Detta bröd var väldigt smaktrigt och har en grov karaktär! Dock erfodras jäskorgar för att få till höjden!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar