lördag 2 oktober 2010

Rågdegsbröd

Nu var det dags att börja använda min rågsurdeg muhammed för att baka ett rågbröd med surdeg. Detta bröd har en knaprig skorpa med ett mjukt syrligt innre med mycket stor karaktär! Brödet liknar de bröd som används för att servera till rysk kaviar i ryssland! Detta bröd innehåller hela 250g ren rågsurdeg.

Första steget är att göra en poolish som skall jäsa i 24 timmar.



Efter färdigställd jäsning är det dags för botgöring och jäsning i drygt fyra timmar...






Här ser vi resultatet, två härligt gyllenbruna bröd som levde upp till alla förväntningar och fick omdömet "Bäst hittils" av P.

Jag börjar känna ett behov av att skaffa jästkorgar! Dessutom går ryktet att en baksten är på väg till hallbacksvägen, blir intressant att se vad det kan ge för resultat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar