Denna söndag som har haft en klart sur prägel börjar lida mot sitt slut och det är dags att sammanfatta dagens aktiviteter!
Efter en hård start kl. 07.00 med knådning av 2 degar skruvades tempot upp efter att Johan dök upp. Ugnen gick varm och det gjorde även vi som sprang mellan knådning gräddning och diskning! Ett intressant experiment med manitoba cream istället för vanligt vetemjöl special i "valle maggia" brödet har genomförts och de sista två bröden är snart färdiggräddade.
Resultatet blev väldigt lyckat som det verkar med en signifikant ökad jäsning för degen och även de färdiga bröden har jäst upp riktigt fint! Nu ska det bli spännande att se om det blivit någon skillnad i struktur inne i bröden! Det är en konstant strävan mot de perfekta hålen, för visst är det där smaken sitter?
Mitt i allt brödbakande han vi även med en god älgstek tillsammans med familjen Nylund/Viklund!
Och slutligen svaret på allas frågor! Ja vi är galna, men vi vet om det och det finns dom som är värre!
Kaminmannen
Tack och godnatt!
Vete fan om det finns dom som e värre sjukan sitter i märgen ;)
SvaraRadera/Jn