söndag 3 oktober 2010
En sista
Här ser vi en Stureby levain bakad idag! Och nu undrar ni så klart, vad står levain för?? Vilken tur för det ska jag berätta ;) Levain är en fransk typ av surdeg som används som jäsmedel vid brödbakning, men i dagligt tal brukar bröd som inte innehåller bagerijäst utan enbart surdeg som jäsmedel kallas för levainbröd. Surdeg framställs från en naturlig jäsning mellan mjöl och vatten och för att starta upp jäsningen används ofta någon form av finfördelad frukt, t.ex. rivet äpple, eller russin. Fruktskalen har en lämplig sammansättning av mikroorganismer för att få fart på jäsningen.
Här ser vi en stor del av de totalt 13 bröd som bakats här på Esbergsvägen idag! Saknas gör de fyra "Cream de Maggio" som stod och jäste när kortet togs! Vi ser här 2 mörka rågbröd, två dinkelbröd, två stureby levain, ett ljust rågbröd och två "bastarder".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Finns det möjlighet att få hemleverans på lördagar och söndagar kring 8.30 till Esbergsvägen 30. Helt sjuuuuukt vad det ser gott ut!!!
SvaraRadera/Fru Larsson